Hyväntekeväisyys

Nykymaailman suurien tuloerojen sekä maailman eri tilanteiden vuoksi hyväntekeväisyys on erittäin tärkeä asia. Toiselle pienellä teolla voi olla jollekin toiselle erittäin iso vaikutus. On ikävää, että maailmassa on niin suuria luokkaeroja sekä kehityseroja, mutta onneksi hyväntekeväisyydellä voidaan edes hieman tasoittaa näitä eroja. Ja mikä tärkeintä niin ainakin auttaa niitä, jotka sitä apua todella tarvitsevat.

Arpajaiset

Arpajaiset on mahtava tapa suorittaa hyväntekeväisyyttä niin järjestäjän kuin osallistujankin kannalta. Monesti hyväntekeväisyysarpajaisiin kerätään myös palkinnot yrityksiltä sekä yhteisöiltä lahjoituksina.

Moni tykkää osallistua hyväntekeväisyyteen, mikäli on vielä pieni mahdollisuus saada itselleenkin jotain.

Rahalahjoitukset

Suorat rahalahjoitukset on varmasti se helpoin ja nopein tapa osallistua hyväntekeväisyyteen. Näissä kannattaa kuitenkin olla aina tarkkana ja varmistaa, että rahat menee lyhentämättömänä sinne mihin niiden kuuluukin mennä.

Keräykset

Erilaiset keräykset on oikeastaan suorassa yhteydessä erilaisiin rahalahjoituksiin. Keräyksiä voidaan suorittaa työpaikoilla tai esimerkiksi kaduilla. Yksi hyvä esimerkki on punaisen ristin järjestämät joulupatakeräykset.

Tapahtumat

On olemassa paljon erilaisia tapahtumia, joiden tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Tapahtuma voi olla esimerkiksi urheilutapahtuma tai vaikka konsertti.

Tässä on myös se hyvä puoli, että lipun ostanut hyväntekijä saa myös itse hieman rahoilleen vastinetta, kun pääsee näkemään bändin tai urheilutapahtuman. Näissä kannattaisi kuitenkin muistaa se fakta, että suurimman lahjoituksen näissä tekee se esiintyjä, ei lipun ostaja. Esiintyjät sekä urheilijat on näissä ne jotka lahjoittaa omaa vapaa-aikaansa ja muuttaa sen tapahtuman avulla rahaksi.

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyö on myös yksi verrattain helppo ja myös suosittu tapa tehdä hyväntekeväisyyttä. Vapaaehtoistyötä voi tehdä ihan kotimaassa tai sitten jopa matkata maahan missä apua tarvitaan.

Molemmat muodot on Suomessa erittäin suosittuja sekä yleisiä tapoja auttaa. Matkustaessa on vielä se mahtava puoli, että pääsee ihan fyysisesti paikalle auttamaan niitä, jotka sitä apua tarvitsee. Sen lisäksi samalla tulee nähtyä maailmaa sekä erilaisia kulttuureita ja elinoloja.

Sponsorointi

Sponsorointi on myös eräänlaista hyväntekeväisyyttä. Yritys, yhteisö tai yksityishenkilö lahjoittaa varoja tai tuotteita mahdollistaakseen toisen osallistumisen johonkin lajiin tai tapahtumaan.

Tällä tehdään sitten hyväntekeväisyyttä sille osallistuvalle kohteelle ja yleensä lahjoittava saa mainosten muodossa myös itselleen näkyvyyttä.