Kulutusyhteiskunta

Yhteiskunta menee kovaa vauhtia lähes jokaisessa asiassa siihen, että kulutetaan ja käytetään enemmän kuin tuotetaan. Se on erittäin pelottavaa ja silti siihen ei kovin suuresti puututa. Ihmiskunta on vuosisadassa tuhlannut toimillaan monia luonnonvaroja loppuun sekä esimerkiksi metsästänyt monia lajeja sukupuuttoon. Se on täysin käsittämätöntä ja todella edesvastuutonta. Ei uskoisi, että ihminen on olevinaan tämän pallon viisain eläin.

Päästöt

Päästöt on yksi tietyllä tapaa hyvä tapa miettiä yhteiskunnan kulutusta sekä luonnonvarojen tuhoamista. Autojen, tehtaiden sekä asuinrakennusten päästöt on joissain maissa käsittämättömän korkeat. On maita joissa päästöjen takia ei nähdä enää koskaan sinistä taivasta, mikä tuntuu näin yksilönä täysin uskomattomalta.

Ihmiset tuhoaa yksityisautoilulla sekä muilla päästöillä tätä palloa uskomattoman nopealla tahdilla. Se on uskomattoman edesvastuutonta ja ajattelematonta koko väestöltä.

Väestönkasvu

Yksi kulutusyhteiskunnan merkki ja huolestuttava tekijä on myös valtava väestönkasvu. Maailman väestönkasvu on todella hurjaa ja se vain lisää entisestään luonnonvarojen loppumista sekä tämän koko pallon loppuun käyttämistä.

Ylikulutus

Väestönkasvusta päästäänkin luonnollisesti jo mainittuun ylikulutukseen. Eli ihmiset yli kuluttaa jo nyt luonnonvaroja yli tuplat siihen mitä pitäisi. Silti tämä ylikulutus konkretisoituu vain sillä, että viisaat tutkijat mainitsee kerran vuodessa päivän, jolloin kulutus menee ylikulutuksen puolelle. Tämä on sitten käytännössä yksi uutinen, joka menee monelta ohi ja unohdetaan muutamassa päivässä.

Ihminen kuluttaa tämän pallon luonnonvarat loppuun nopeammin kuin huomaatkaan.

Luonnonvarat

Ylikulutuksesta johtuen tämän kauniin ja vehreän planeetan luonnonvarat on ehtymässä. Metsiä kaadetaan jatkuvasti, jokia tuhotaan ja järvet rehevöityy. Lisäksi monia kasveja katoaa luonnosta jatkuvasti eläimistä puhumattakaan.

Voiko olla mitään typerämpää ja ajattelemattomampaa kuin metsästää luonnosta joku eläin ja laji sukupuuttoon. Sukupuutto tarkoittaa sitä, että kyseistä lajia ei tulla enää koskaan näkemään muualla kuin kuvissa ja kirjoissa. Siinä on asia mitä pieni ihminen ei pysty mitenkään ymmärtämään.

Jätteet

Kaikkeen edellä mainittuun liittyy vahvasti myös jätteet. Se määrä minkä ihmiset tuottaa jo pelkästään päivätasolla jätettä on jotain täysin uskomatonta. Mieti jos sinä ja perheesi tuotatte vaikka muovikassillisen jätettä päivässä niin paljonko maailmassa on perheitä ja talouksia. Siinä syntyy päivässä jo melkoinen kasa jätettä, viikosta tai vuodesta puhumattakaan.